Z WIZYTĄ NA BUDOWIE OBEJŚCIA
- Odsłony: 7027

Co jakiś czas odwiedzamy budowę obejścia Barlinka w ciągu DW nr 151 i podpytujemy wykonawcę, jak wyglądają postępy prac. Z pewnością Państwo już zauważyli bardzo zaawansowane prace przy ul. Ogrodowej. Tam, w szybkim tempie powstaje nowy wiadukt. Przypomnijmy, że będzie on wykonany z prefabrykatów żelbetowych.
Zaprojektowano 7 segmentów szerokości 2,49 m. Segmenty składają się z elementów ścianowych oraz opartych na nich, w specjalnym gnieździe, łukowych elementów górnych. Dołem, ul. Ogrodową, przeprowadzona zostanie jezdnia z obustronnym chodnikiem a górą trasa DW 151 po nasypie wysokości ok. 6,5m. Droga pod wiaduktem jest nadal zamknięta i mieszkańcy Barlinka, muszą korzystać z objazdu, który wyznaczono przy ul. Dworcowej.
REKLAMA |
Zakończenie prac przy przebudowie ul. Ogrodowej, w stopniu umożliwiającym wznowienie ruchu pod obiektem, zaplanowane jest na początek lipca. W tym samym czasie zamknięta zostanie ulica Tunelowa i przejazd w ciągu ul. Dworcowej. Jednocześnie informujemy, iż ukończenie wszystkich robót na ul. Ogrodowej, m.in. prac bitumicznych planowane jest jesienią 2018 roku. Podczas prowadzonych robót bitumicznych nastąpi krótka przerwa w ciągłości ruchu na ul. Ogrodowej. – powiedział nam przedstawiciel wykonawcy.
Zapytaliśmy także jak będzie wyglądał najbliższy harmonogram prac. Na początku lipca planujemy wykonać podbudowę z kruszywa łamanego pod warstwy bitumiczne oraz rozpocząć prace brukarskie, w postaci ustawienia krawężników kamiennych na projektowanych skrzyżowaniach. W zakresie robót mostowych, w pierwszej połowie lipca, przeprowadzimy roboty rozbiórkowe tunelu przy ul. Tunelowej.
monikary
https://barlinek24.pl/aktualnosci-2/10511-z-wizyta-na-budowie-obejscia.html#sigProIdc1ff18a694
Foto: Krzysztof Świątek - dziękujemy
https://barlinek24.pl/aktualnosci-2/10511-z-wizyta-na-budowie-obejscia.html#sigProIdf198944df2
#3 Guest - Słuszna uwaga, na zdjęciu można policzyć. Tylko, że w tekście mamy "Zaprojektowano 7 segmentów szerokości 2,49 m." a nie wykonano. Można to sprawdzić w projekcie. Jeżeli masz więcej sprawdzonych informacji podziel się ze wszystkimi :)
Dodaj komentarz
Wpisy wulgarne, zawierające błędy ortograficzne, hejt, kłótnie, obsceniczne czy obrażające innych komentatorów i naruszające podstawowe zasady netykiety (np. pisane DUŻYMI LITERAMI), nie będą publikowane. Zapraszamy do kulturalnej dyskusji. Nie odpowiadamy na anonimowe komentarze. Zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj? Napisz do nas redakcja@barlinek24.pl lub użyj przycisku "Zgłoś administratorowi". Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Redakcja nie odpowiada za treść komentarzy. Prosimy nie podpisywać anonimowych komentarzy z imienia i nazwiska. Regulamin komentarzy.Twój komentarz nie został opublikowany? Skorzystaj z fb i komentuj pod postem na naszym profilu B24.
Komentarze
Guest
A ja proponuje przeprowadzić ankietę na temat tej imprezy wśród wszystkich mieszkańców miasta, wtedy się okaże jak postrzegają ją inni.
Guest
A niby dlaczego Radio Gorzów miałoby wspominać o śmierci dziewczyny w Barlinku?
Proponuje więcej dowiedzieć się u źródeł, policja przesłuchała świadków - znajomych tej dziewczyny, nie byli oni uczestnikami imprezy,
wszyscy byli pod wpływem - zdarzenie losowe, fakt bardzo przykre - ale proszę nie podpinać ją pod imprezę, tylko pisać jak już prawdziwe fakty.
Czy było głośno? Głosy w Barlinku są podzielone, mieszkańcy przy plaży nie narzekali, a Ci z centrum już tak?
Coś mi tu śmierdzi...
Chodzę na euforię od samego początku jak zawitała do Barlinka, impreza z roku na rok podnosi poziom, artystów, techniki, zabezpieczenia, promocji, jak dla mnie to jedyna atrakcja tego miasta w ciągu roku i jak ktoś wyżej wspomniał ogromna promocja miasta, która ściąga ludzi z całej zachodniej polski.
Pamiętam jak w bodajże 2016 roku nie odbyła się żadna impreza na plaży to było wielkie nie zadowolenie - bo nic się nie dzieje, więc proponuje nie siać fermentu.
jacuś
jacuś
Guest
Guest
Też mieszkam na Sportowej i jestem innego zdania, więc mam prośbę wypowiadaj się tylko w swoim imieniu.
Guest
Guest
Guest
Guest